Mariehamn

Mariehamn är Ålands enda stad och har runt 11 000 invånare i själva staden. Som stad har Mariehamn mycket att erbjuda, alltifrån hett nattliv till konstgallerier och bra shopping. När det gäller shopping är det för det mesta svenska butikskedjor som har slagit sig ned i Mariehamn, inte särskilt många finländska. Däremot är Mariehamn många mysiga småbutiker, inte minst bokhandlare och leksaksbutiker. Gallerian mitt i staden är shoppingcentrat nummer ett och där finns fotobutik, klädbutiker och mycket mycket mer. Precis utanför finns restauranger, caféer och glassbarer med glass av alla de slag. Mariehamn är en perfekt stad att gå och handla i en regnig sommardag!

Självklart har Mariehamn kultur, nöjesliv och historia att berätta för den intresserade! Marint intresserade kan hitta sitt lystmäte på Sjökvarteåret, Ålands sjöfartsmuseum och museifartyget Pommern. De som är intresserade av konst hittar vad de letar efter på Ålands konstmuseum och hos alla de intressanta gallerier och konsthantverkare som finns på Åland. Historia får man däremot på Ålands museum och trähuskvarteren i södra delen av Mariehamn. De som föredrar att bada kan gå till badhuset Mariebad med äventyrsdel öppen året om, sommartid finns dessutom badstränder nästan mitt i stan!

Mariehamn är en stad med möjligheter – och ett bra nöjesliv, kulturliv och shopping. En liten stads charm fast en stor stads möjligheter – välkommen till Mariehamn!


Läs mer om Åland!