Spela golf på Åland

Det finns golfbanor som passar alla på Åland, det spelar ingen roll om man är nybörjare eller proffsgolfare – alltid finns nåt för alla! Golfsäsongen på Åland är lång och börjar i maj men sträcker sig så långt som till långt in på hösten. Vill man spela golf på Åland och ha det som huvudaktivitet på sin Ålandsresa är ett golfpaket ett bra alternativ. Då ingår resa, boende, grenfee och bokade starttider.

Ålands Golfklubb är en erkänt populär golfklubb alldeles intill Kastelholms slott. Golfanläggningen är en komplett anläggning av hög klass med två fullängs 18-hålsbanor, en fin driving-range, klubbhus, servicehus med kansli, en välsorterad pro-shop och omklädningsrum med bastu. Nittonde hålet, dvs restaurangen, är en gemytlig restaurang av högsta klass med fullständiga rättigheter. Båda 18-hålsbanorna är av hög klass med varierat spel. Slottsbanan (par 71) med sin underbara utsikt över Slottssundet är en golfupplevelse utöver det vanliga. Den är också den som byggdes först och mångas klara favorit! Kungsbanan (par 72) är en tuffare bana där det gäller att slå rakt. En skogsbana med många luriga vattenhinder och sandbunkrar. Marken där Kungsbanan ligger har fått sitt namn av en anledning, Gustav Vasa jagade där under medeltiden.

Eckerö Golf på Ålands västkust ligger bara fem kilometer från Eckerö hamn och är en fullängds 18-hålsbana och en korthålsbana på 18 hål. Detta gör Eckerö Golf till anläggningen för hela familjen. Stora banan (par 72) är en skogsbana med en bra utmaning även för spelare med låg handicap. Golfbanan passar dock såväl nybörjare som proffs och alla spelare med grönt kort är välkomna tillsammans med någon spelare med officiell handicap (under 36). För nybörjaren eller barnen passar korthålsbanan perfekt (par 57). För att spela på korthålsbanan krävs dock att man genomgått en hel golfkurs eller är i sällskap av någon med grönt kort. På Eckerö Golf finns även en driving-range med pitch-ring samt en liten pro shop med ett bassortiment. Alldeles intill ligger restaurang Rusell med mysig pub – det perfekta nittonde hålet! Gästhem Russel erbjuder även ett prisvärt boende ett stenkast från golfbanan.

Greenfepriserna på Ålands golfbanor varierar från 200-400 kronor beroende på dag och bana. Helgerna fredag-söndag är det på de flesta banor lite dyrare men i övrigt ligger priserna på det mesta ungefär som i Sverige. Golfpaket finns från 1000 kronor för två dagar upp till 4000 för en hel vecka i lägenhet eller stuga.


Läs mer om Åland!